Ειδήσεις

Πετρόπουλος: Ο πόλεμος διαρροών ευνοεί τους δανειστές

Για πόλεμο διαρροών, με στόχο να πληγεί η κυβερνητική προσπάθεια διάσωσης των στοιχειωδών του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Έκανε λόγο για ύποπτη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αντί για κατάθεση προτάσεων σε ένα σχέδιο και όχι νόμο, όπως είπε, με διαρροές προς φίλια μέσα διαδίδουν ανακρίβειες, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τις συντάξεις και να δώσει προοπτική στο ασφαλιστικό σύστημα.

Χαρακτήρισε πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων τη σύνδεση των καθαρών εισοδημάτων με τις εισφορές στους ασφαλιστικούς κλάδους, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι με τα μπλοκάκια είναι στην ουσία εργαζόμενοι μισθωτής εργασίας και ασφαλώς θα υπάρξει πρόνοια για αυτούς και όχι οι υπερβολές περί "γδαρσίματός" τους που διαρρέουν ιδίως τα μεγάλα μιντιακά κατεστημένα, που τέτοιους εργαζόμενους έχουν με συνθήκες "γαλέρας".

Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατάργησε κανένα από τους ασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων που ήδη έχουν μειώσει τις συντάξεις, επιβεβαίωσε ότι οι νέοι συνταξιούχοι θα έχουν μειώσεις σε σχέση με τους υφιστάμενους, αλλά σταδιακά θα έχουμε όπως είπε εξοικονόμηση πόρων ώστε χωρίς περικοπές σε μία τριετία να αρχίσει να αποδίδει το σύστημα.

«Η αλήθεια που κρύβουν από το λαό», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος, «είναι πως αν δεν κάναμε κάτι, όλο το σύστημα θα κατέρρεε, λεφτά για πληρωμές συντάξεων δε θα υπήρχαν για κανέναν και τελικά οι διαρροές τούς μόνους που βοηθούν είναι τους δανειστές αλλά και όσους στην Ελλάδα θα ήθελαν η λύση να επέλθει με νέες μειώσεις για εισπρακτικούς και μόνο λόγους».

Σχόλια