Ειδήσεις

Χριστακόπουλος: Χρειάζεται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

Παρά τις επικοινωνιακές κινήσεις, είναι προφανές ότι και μειώσεις συντάξεων θα υπάρξουν και οι επικουρικές περικόπτονται και οι νέοι συνταξιούχοι θα είναι σε χειρότερη θέση από τους υφιστάμενους και η φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες θα φουντώσει.

Αυτό εκτίμησε για το σχέδιο ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Το Ποντίκι" Σταύρος Χριστακόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είπε, από μία πίτα που μικραίνει, καμία προσδοκία του σχεδίου για την ασφάλιση δεν μπορεί να βγει. Χρειάζεται ένα σχέδιο εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, ώστε να πέσει η ανεργία και να αυξηθεί το ΑΕΠ, διαφορετικά όπως είπε οι μειώσεις συντάξεων θα συνεχίζονται, έστω κι αν σήμερα η κυβέρνηση διατηρεί πρόσκαιρα τις κύριες για τους υφιστάμενους συνταξιούχους, οι οποίοι και μόνο από τη μείωση των επικουρικών θα δουν μικρότερο μηνιαίο εισόδημα.

Εκτίμησε πως αν το σχέδιο κατατεθεί ως έχει στη Βουλή και χωρίς αρνήσεις από τους δανειστές θα περάσει με 153 τουλάχιστον βουλευτές, αφού τα κρίσιμα ζητήματα περικοπών και βαθιών τομών ουσιαστικά επιχειρείται να μετατεθούν για μετά το 2018.

Σχόλια