Ειδήσεις

Πέντε κλοπές από τριμελή σπείρα στο Ηράκλειο

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου εξιχνίασε μια σοβαρή υπόθεση κλοπών-διαρρήξεων, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου, που συνελήφθη για το αδίκημα της απείθειας.

Ειδικότερα, από 44χρονο Ηρακλειώτη καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ότι άγνωστα άτομα κατά το χρονικό διάστημα από 24.12.2015 έως 03.01.2016 είχαν διαπράξει κλοπές-διαρρήξεις στην οικία του και σε δύο καταστήματα που διατηρεί, αποκομίζοντας κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 7.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και tablet.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι εν λόγω κλοπές είχαν διαπραχθεί από τον 29χρονο, μαζί με ακόμη δύο άτομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου (ο οποίος κατά το χρόνο που τον προσέγγισαν οι αστυνομικοί επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, 3 ανδρικά ρολόγια χειρός, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, μια τηλεόραση και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν διαπράξει ακόμη δύο κλοπές. Συγκεκριμένα από οικία 62χρονης αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 100.000 ευρώ και χρήματα, ενώ από την οικία 66χρονου αφαίρεσαν μία τηλεόραση.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Σχόλια