default-image

Πετάμε... μετ' εμποδίων αύριο

Κρήτη
Πετάμε... μετ' εμποδίων αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετ' εμποδίων αύριο οι αεροπορικές μετακινήσεις στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα... Δίνοντας τη δική τους μάχη - παράλληλα με τη δικαστική μάχη που θα είναι σε εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας - ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Αεροπορίας κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Απεργία που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις προγραμματισμένες πτήσεις, σε μια περίοδο αυξημένης κίνησης λόγω της επιστροφής των φοιτητών αλλά και των ταξιδιωτών των εορτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι ταξιδιώτες καλό θα ήταν να είναι σε επαγρύπνηση και να εξοπλιστούν με αποθέματα... υπομονής σε περίπτωση τυχόν ταλαιπωρίας. Η ταλαιπωρία σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι αναπόφευκτη, με τους συνδικαλιστές πάντως της ΥΠΑ να ζητάνε την κατανόηση του κόσμου για τη μάχη που επιχειρούν να δώσουν. Μάχη, όπως λένε, απέναντι σε μια ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, που συνιστά κίνηση υποταγής της εθνικής οικονομίας.

Ως γνωστόν, μπορεί κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ να έδωσαν προ ενός σχεδόν μήνα τα χέρια με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, όμως η συμφωνία δεν μπορεί να θεωρείται κλεισμένη. Η ώρα της τελικής... κρίσης είναι αύριο, όταν και θα εκδικαστεί στο ΣτΕ η προσφυγή που έχουν καταθέσει κατά της ιδιωτικοποίησης πλήθος φορείς, ανάμεσά τους και Κρητικοί φορείς.

Με αφορμή ακριβώς την αυριανή εκδίκαση-συζήτηση, από την Ολομέλεια του ΣτΕ, της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ, των Περιφερειών, των Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και άλλων φορέων και συνδικαλιστικών Ενώσεων κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προκήρυξε 24ωρη απεργία για την αυριανή ημέρα.

Στο πλαίσιο της γενικής κινητοποίησης ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στο επενδυτικό σχήμα Φράπορτ-Κοπελούζου, η ΟΣΥΠΑ έχει προγραμματίσει για αύριο το πρωί συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49), προκειμένου, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «να καταδειχθεί η καθολική αντίδρασή μας και η απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας». Η Ομοσπονδία δηλώνει αποφασισμένη «να πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στον αφελληνισμό του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής μας οικονομίας».

Η ΟΣΥΠΑ ζητεί «από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, τα Εργατικά Κέντρα, που θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος των αεροδρομίων, να οργανώσουν κινητοποιήσεις και να παραστούν στο ΣτΕ, για να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας».

Αγωνία στην τοπική κοινωνία

Τις αυριανές κινητοποιήσεις, όπως επίσης και τα τεκταινόμενα στη διάρκεια της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ, θα παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον και η τοπική κοινωνία της Κρήτης. Θυμίζουμε ότι, μεταξύ των αντιδρώντων σε όλη τη χώρα, πρωτοστατούν και φορείς της Κρήτης, πρωτίστως των Χανίων, που υπογραμμίζουν πως δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται στο πακέτο της παραχώρησης και το αεροδρόμιο "Γ. Δασκαλογιάννης", στο οποίο είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο δημόσιο έργο επέκτασης/αναβάθμισης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News