Ειδήσεις

Ανασφάλιστος ένας στους δύο αγρότες της Κρήτης

Νέα θύελλα στις τάξεις των αγροτών προκαλεί η κατάργηση του ΟΓΑ η οποία συμπαρασύρει τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν με συνέπεια τον τριπλασιασμό του ποσού που καλούνται να πληρώσουν.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές προειδοποιούν για έκρηξη στον κλάδο καθώς το 50% των παραγωγών έχουν μείνει ανασφάλιστοι καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τις ρυθμισμένες οφειλές.

Ήδη προγραμματίζεται σύσκεψη στα μέσα της εβδομάδας, καθώς οι αγρότες βλέπουν συνολικά το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση τους.

Μάλιστα χθες πυρά κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπέλυσαν  νέοι αγρότες οι οποίοι ζήτησαν την άρση των αδικιών σε σχέση με την ενιαία ενίσχυση. Ενώ ένα θέμα που καίει είναι και αυτό των επιδοτήσεων μιας και φέτος πολλοί είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που πήραν από ελάχιστα έως και καθόλου χρήματα.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Αποστολάκης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις ενώ άμεσα θα καθοριστεί σχετική συνάντηση για το θέμα στην Αθήνα.

Εξοργισμένοι οι νέοι αγρότες επιρρίπτουν παράλληλα ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειωθήκαν σχετικά με την κατάθεση ενστάσεων, καθώς το σύστημα ανοίγει σήμερα με τα χρονικά περιθώρια όμως να είναι ασφυκτικά.

Δείτε σήμερα στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ,της ΚΡΗΤΗ TV , τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ κος Τζωρτζάκης

Σχόλια