Ειδήσεις

Μεϊμαράκης: Στρατιώτης της ΝΔ αν δεν εκλεγώ

Καθώς έρχεται όλο και πιο κοντά η Κυριακή 10/1 που θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιδίωξε στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση σήμερα να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μεϊμαράκης διαβεβαίωσε ότι «με κανένα δεν σκοτωθήκαμε, θα συμπορευτώ με όλους» και υπογράμμισε ότι εκείνος «έμεινε αμέτοχος». Υπογράμμισε δε ότι δεν βλέπει διάσπαση της ΝΔ και πως την άνοιξη το κόμμα θα πάει σε Συνέδριο, ενώ ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει την Κυριακή, θα παραμείνει στρατιώτης της παράταξης.

Ανέφερε ακόμα πως εάν χάσει, «ο κ. Μητσοτάκης μου είπε ότι "θα με  συμβουλεύεται πότε πότε"» και υπογράμμισε ότι «εγώ δεν βλέπω μάχη, αλλά βλέπω ότι είμαστε σε ευγενή άμιλλα. Έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μας ενώνουν οι αρχές της ΝΔ».

Στο σενάριο που ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και «με όλους όσοι είναι ικανά και άξια στελέχη. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μας ενώνουν οι αξίες του φιλελευθερισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε, ωστόσο, πως εάν ο ίδιος ήταν «έστω και μία μονάδα πίσω» στον πρώτο γύρο των εκλογών, δεν θα ζητούσε τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου

Ερωτηθείς για το αν θα αξιοποιηθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι, απάντησε ότι σαφώς όσα είναι ικανά στελέχη είναι αξιοποιήσιμα, αλλά, όπως είπε, το να είσαι υποψήφιος δεν θεωρείται προβάδισμα. «Υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη που δεν θεώρησαν ότι είναι η ώρα να είναι υποψήφιοι» πρόσθεσε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κακώς πολιτικοποιήθηκε το τεχνικό ζήτημα με τις εκλογές και ότι στην περίπτωση εκείνη διαδραμάτισε «πυροσβεστικό ρόλο» με την παραίτησή του.   

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι ήταν λάθος, δηλώνοντας ότι και τότε προσπάθησε να το επισημάνει. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη στήριξη του Αδωνι Γεωργιάδη στον κ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του περί απολύσεων: «Ο Αδωνις είχε πει ότι τις απολύσεις τις είχα κάνει εγώ, δεν θα μου πάρει τη δόξα η τρόικα και ο Μητσοτάκης». Επίσης, ζήτησε «να βελτιωθεί το Δημόσιο ποιοτικά και να μη γίνουν άλλες προσλήψεις. Το κράτος να είναι επιτελικό και να μην κάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Σχετικά με τον κ. Τζιτζικώστα είπε: «Δεν με ενόχλησε η τοποθέτησή του, τον εκτιμώ, αλλά στην παρούσα φάση πιστεύω ότι είμαι καλύτερος πρόεδρος».  

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται η ΝΔ ότι ψήφισε τη συμφωνία και τώρα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα, είπε ότι «κηρύσσει ανένδοτο κατά της λιτότητας» και διευκρίνισε ότι η ΝΔ δεν ψήφισε μέτρα αλλά χρονοδιάγραμμα και στόχους. «Μας υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας ένα κοινωνικό συμβόλαιο, αλλά  σήμερα έρχεται και παρουσιάζει ένα ασφαλιστικό που έπρεπε να το είχε φέρει στη σύγκληση των αρχηγών όχι σήμερα. Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός αυτό που έκανε και έσυρε τη χώρα στις εκλογές. Γι' αυτό δεν του έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε  σε μία πολιτική που όχι μόνο δεν την πιστεύουμε, αλλά πάει και στην αντίθετη κατεύθυνση - Είναι βαθύτατα υφεσιακά μέτρα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ είπε: «Εγώ για τον κ. Παπαμιμικό είπα ότι δεν ήταν ικανός για γραμματέας, διέλυσε το κόμμα, ήταν πάνω από το μπόι του. Αν του πω να πάει πορτιέρης στο κόμμα, θα πάει. Είναι στρατιώτης του κόμματος».

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο απάντησε στην ερώτηση εαν θα παραβρεθεί σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην περίπτωση που το ζητούσε ο Τσίπρας.

'«Ο παλιός είναι αλλιώς. Αν σας πω τι θα κάνω, θα καθορίσω τι θα απόφαση θα πάρει εκείνος. Πρέπει να πάρει πίσω το χαρακτηρισμό υπόδικος για μένα και μετά θα δούμε αν θα πάω σε τετ-α-τετ με τον κύριο Τσίπρα'»

Τέλος, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και οπισθοδρόμιση αφού «μετέφερε όλες τις πληρωμές των πολιτών για τον Οκτώβριο και μετά, και με τους πολίτες να μην έχουν καταλάβει τις δεσμεύσεις της χώρας, κέρδισε τις εκλογές» του Σεπτεμβρίου.

Σχόλια