Ειδήσεις

Εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητη η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην πάει στον Πειραιά, μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή, στην Αθήνα, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πολλοί βουλευτές αποφάσισαν να μην πάνε στον Πειραιά για τη δοξολογία, αλλά στον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη.

Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όμως, δεν θα παραστεί στη λειτουργία στον Πειραιά, αλλά στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του Σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου. Στον Φλοίσβο θα πάει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Στο Λασίθι ο Πλακιωτάκης

Στην Κρήτη βρίσκεται για τα Θεοφάνεια ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Νικόλαο.

Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το «παρών» σήμερα στον Πειραιά θα είναι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Σχόλια