Ειδήσεις

Γάζι-Κρουσώνας σε... εννέα λεπτά

Μετά από 3,5 και πλέον χρόνια και αφού ξεπεράστηκαν δεκάδες εμπόδια, το αναπτυξιακό οδικό έργο Γάζι-Κρουσώνας ολοκληρώθηκε ενώ αυτές τις μέρες μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές.

Πλέον οι οδηγοί θα χρειάζονται εννέα μόλις λεπτά για να φτάσουν στον Κρουσώνα από το Γάζι, όπως δηλώνει ο δήμαρχος της περιοχής Κώστας Μαμουλάκης.

Η σημαντική αυτή παρέμβαση, η οποία θα δώσει το φιλί της ζωής στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού Μαλεβιζίου, βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης, με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Μαλεβιζίου να εκφράζουν την πλήρη ικανοποίησή τους.

Πριν λίγες μέρες έπεσε και ο αντιολισθηρός τάπητας στο τελευταίο κομμάτι στην ευρύτερη περιοχή του Καβροχωρίου από τον κόμβο Καλεσών μέχρι τον κόμβο Γαζίου.

Το έργο είναι μήκους 16 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Και αυτό το οδικό έργο, όμως, πέρασε από 40 κύματα. Χρειάστηκαν τρεις εργολαβίες, ενώ το έργο κατασκευάστηκε σε δύο τμήματα, με ό,τι ταλαιπωρία συνεπαγόταν αυτό για τους διερχόμενους οδηγούς.

Επιπλέον κινδύνεψε με απένταξη από το ΕΣΠΑ λόγω εμπλοκής στο θέμα των απαλλοτριώσεων, προβλήματα όμως που ξεπεράστηκαν μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και άλλων φορέων.

Για άρτιο έργο από τεχνικής πλευράς κάνει λόγο ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, ο οποίος παράλληλα αναφέρεται στην οικονομική αλλά και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Κρουσώνα.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια