Ειδήσεις

Ρίχτερ: "Πληρώνω" τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε

Ως... θύμα της αντιπάθειας των Ελλήνων για τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε παρουσιάζει τον εαυτό του ο Γερμανός ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.

Ο 76χρονος συγγραφέας του βιβλίου "Επιχείρηση Ερμής" (Operation Merkur, 2011) κατηγορείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, για «δυσφήμηση και γελοιοποίηση της κρητικής αντίστασης ενάντια στους εθνικοσοσιαλιστές».

Όπως υπενθυμίζει η Γερμανίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας, «η Κρήτη δέχτηκε το 1941 επίθεση από τη γερμανική Βέρμαχτ - το Μάιο συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης».

Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι στην Κρήτη συντηρείται μέχρι και σήμερα η μνήμη της «ηρωικής» αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Όπως γράφει, «ο Ρίχτερ λέει ότι η αντίσταση (σ.σ. των Κρητών) παρουσιάζεται με "ρομαντικό τρόπο", οι φρικαλεότητες των Κρητών ανταρτών όμως αφήνονται στο περιθώριο. "Ήταν ένας πόλεμος στην πιο άγρια, πρωτόγονη μορφή του"», γράφει ο Γερμανός ιστορικός στο βιβλίο του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «τραυματίες θανατώθηκαν, νεκροί ατιμάστηκαν».

Όπως επισημαίνει η SZ, ο νέος αντιρατσιστικός νόμος επρόκειτο να στραφεί ιδιαίτερα ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής. «Τώρα χρησιμοποιείται εναντίον ενός ομότιμου Γερμανού καθηγητή - «κάτι πρωτοφανές», θεωρεί ο δικηγόρος του.

Ο Ρίχτερ πιστεύει ότι «είμαι απλά ο αποδιοπομπαίος τράγος για τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και όλους τους Γερμανούς πολιτικούς που εξαιτίας της σκληρότητάς τους σε δημοσιονομικά ζητήματα έγιναν εξαιρετικά αντιπαθητικοί στην Ελλάδα». Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, στις 7 Ιανουαρίου πρόκειται να συνεχιστεί η δίκη στην Κρήτη ερήμην του Χάιντς Ρίχτερ.

Σχόλια