Ειδήσεις

Χωρίς θέρμανση τα Κέντρα Υγείας Βάμου και Καντάνου Χανίων

«Η έλλειψη πετρελαίου στα Κέντρα Υγείας Βάμου και Καντάνου δείχνει ακόμη μια φορά σε τι κατάσταση έχει φέρει η αντιλαϊκή πολιτική την κατ' όνομα δημόσια και δωρεάν υγεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «μαζί με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμα κ.λπ. δημιουργείται ασφυκτική κατάσταση για γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες από κοινού με την πλουτοκρατία-Ε.Ε.-ΔΝΤ φορτώνουν τη καπιταλιστική κρίση στο λαό ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την κερδοφορία των μονοπωλίων, ντόπιων και ξένων.

Για την αποπληρωμή του χρέους, παλιού και καινούργιου που δε δημιούργησε ο λαός.

Για την επιδότηση των λεγόμενων "επενδυτών" παράσιτων της κοινωνίας.

Προκειμένου να γίνει αυτό ας πεθάνουν π.χ. ογκολογικοί ασθενείς που δεν μπορούν οικονομικά να έχουν τη σωστή και έγκαιρη περίθαλψη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της "ανάπτυξης" με κριτήριο το κέρδος των μονοπωλίων. Ανάπτυξη κερδών σημαίνει θυσίες για το λαό. Μόνο με ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο τις ανάγκες μας μπορούμε να απαλλαγούμε από τέτοιες καταστάσεις.

Απαιτούμε τώρα την ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία».

Σχόλια