Ειδήσεις

Εργαζόμενοι: Δεν υπάρχει ανακύκλωση, όλα στη χωματερή

Αποκαλύψεις που σοκάρουν σήμερα Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη από τους απεργούς εργαζόμενους στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, που βρίσκονται εδώ και 71 μέρες σε κινητοποιήσεις, έναντι του αναδόχου που αρνείται να τους επαναπροσλάβει με τους ίδιους εργασιακούς όρους.

Η άρνηση νέων προσλήψεων να λειτουργήσουν διασπαστικά οδήγησε σε μη λειτουργία της ανακύκλωσης ουσιαστικά σε όλη την ανατολική Κρήτη, με αποτέλεσμα τα προς ανακύκλωση προϊόντα να καταλήγουν με τα υπόλοιπα απορρίμματα στη χωματερή, παρότι ο καταναλωτής πληρώνει την ανακύκλωση από τη στιγμή της αγοράς του προϊόντος μέσα στην τιμή, μέχρι το γεγονός ότι ημερησίως στοιχίζει η απόθεσή τους σε μεταφορά και προσωπικό στη χωματερή ανεπεξέργαστα στους Δήμους και τους δημότες επιπλέον.

Μιλώντας τα μέλη της σωματειακής επιτροπής κύριοι Βασίλης Κολοβός και Αλέξανδρος Σφακινάκης, αποκάλυψαν σκανδαλώδεις συμβάσεις υπέρ ιδιωτών με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ, εργασιακό μεσαίωνα αλλά και απίστευτες καταστάσεις κέρδους με επίκεντρο την επιδοτούμενη και από την Ε.Ε. ανακύκλωση.

Σχόλια