default-image

Ν. Ξυδάκης: Οι καλύτεροι εφαρμοστές επώδυνου μνημονίου

Κρήτη
Ν. Ξυδάκης: Οι καλύτεροι εφαρμοστές επώδυνου μνημονίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δίμηνο αυτό είναι «καθοριστικό για τις εξελίξεις» που θα οδηγήσουν στο να τεθεί το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη, που μίλησε σήμερα στο Ράδιο 9.84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Η αφοπλιστική ομολογία του, ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με μεγαλύτερη ταχύτητα και προσήλωση τις επώδυνες συμφωνίες του τρίτου μνημονίου, παρότι αυτές είναι ατελέσφορες, αφαιρώντας όμως έτσι τα στερεοτυπικά σε βάρος της Ελλάδας, όπως είπε σχετίζεται με τον αιφνιδιασμό των δανειστών για αυτή την επιλογή, με αποτέλεσμα να επιχειρούν με ιδεοληπτικές εμμονές να θέσουν νέα προσκόμματα στη κυβέρνηση.

Το ασφαλιστικό, όπως είπε, περιέχει και σκληρές αποφάσεις, όμως η αντιπολίτευση θα πρέπει να εξηγήσει πώς αφού τον Αύγουστο συνυπέγραψε τα μέτρα, σήμερα δε στέκεται έστω αρωγός στο να μη μειωθούν περαιτέρω οι κύριες συντάξεις.

Ο υπουργός, αν και δημοσιογράφος, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του αγγελιόσημου , χαρακτηρίζοντάς το προνομιακό φόρο υπέρ τρίτων, ενώ όπως είπε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τρίζει πλέον από τις συνέπειες της μονόφθαλμης δημοσιονομικής προσαρμογής, γερμανικής επινόησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News