Ειδήσεις

Το Συνδικάτο Οικοδομών Ηρακλείου για το ασφαλιστικό

Στο «νέο έγκλημα κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου, απέναντι στην κοινωνική ασφάλιση» το Συνδικάτο Οικοδομών Νομού Ηρακλείου προετοιμάζει για απάντηση πανελλαδική απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή χτυπάει ό,τι απέμεινε όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση.

Ψάχνουν να βρουν τον τρόπο και το χρόνο να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ήδη έχουν προχωρήσει στη μείωση των συντάξεων με το νέο τρόπο υπολογισμού τους, στην περικοπή παροχών υγείας-πρόνοιας, έχουν δυσκολέψει την έκδοση αποφάσεων για αναπηρικές συντάξεις. Τα νέα μέτρα θα κλιμακώσουν την επίθεση, ανοίγουν την όρεξη της εργοδοσίας για νέες απαιτήσεις. Οι απαιτήσεις αυτές αποκαλύπτονται στην πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης μαζί με τα άλλα κοράκια για χτύπημα των ΒΑΕ και την αύξηση των ελάχιστων ενσήμων που απαιτούνται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος που είναι σήμερα στα 4.500 ένσημα.

Λέμε φτάνει πια!!

Η ζωή μας και η υγεία μας δεν μπαίνει στα παζάρια.

Προαπαιτούμενο για να βάλουμε φρένο στη κατεδάφιση από ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση είναι η οργάνωση και οι ταξικοί αγώνες.

Να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, στο Συνδικάτο, στις γειτονιές και αγώνας προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες έως ότου απαλλαγούμε από αυτούς που μας κλέβουν τον ιδρώτα που εμείς παράγουμε.

* Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ - Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση.

* Μέτρα την υγιεινή και στην ασφάλεια στην εργασία.

* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

* Κοινωνική ασφάλιση σύμφωνα με τις ανάγκες μας».

Σχόλια