default-image

Ακόμη και οι αποδείξεις σούπερ μάρκετ και λογαριασμοί ΔΕΚΟ μετράνε

Οικονομία
Ακόμη και οι αποδείξεις σούπερ μάρκετ και λογαριασμοί ΔΕΚΟ μετράνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και οι αποδείξεις των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο στον Realfm 97,8.

Όπως διευκρίνισε, μόνο οι αποδείξεις που θα αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης (ιατρικές δαπάνες κ.ά.) δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι κατηγορίες δαπανών που αναγράφονται στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

 «Θέλουμε να γίνονται όλα μέσω τραπεζικού συστήματος, όλα στη φορολογική δήλωση», ανέφερε ο κ.Αλεξιάδης.

 Όσον αφορά τους ηλικιωμένους φορολογούμενους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, διευκρίνισε ότι «η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά, αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό».

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις στη χρήση πλαστικού χρήματος, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη μείωση των προμηθειών που επιβάλλονται από τις τράπεζες στις συναλλαγές αυτές.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που μελετώνται για τη φορολογία εισοδήματος, είπε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος σε υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα και περιουσίες και να υπάρξουν ελαφρύνσεις στα μικρότερα. Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, η κατεύθυνση είναι να υπάρξει μια ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα που θα ξεκινά από χαμηλότερους συντελεστές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News