Ειδήσεις

Θεοφάνεια στο λιμάνι της Σμύρνης πρώτη φορά μετά το 1922

Μετά από 94 χρόνια, θα τελεστεί αύριο για πρώτη φορά από το 1922 στο λιμάνι της Σμύρνης ο επίσημος αγιασμός των υδάτων και η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Τα λιγοστά μέλη της παροικίας και οι ορθόδοξοι της περιοχής έλαβαν άδεια από τις τουρκικές Αρχές και θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο την τελετή.

Ο πατήρ Κύριλλος θα τελέσει αύριο τον αγιασμό των υδάτων, σύμφωνα με το "Έθνος". Είναι ο πρώτος ορθόδοξος ιερέας ο οποίος λειτουργεί μόνιμα στη Σμύρνη μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922.

Από το 1990 ερχόταν περιστασιακά για να τελέσει λειτουργίες καθώς δεν υπήρξε ποτέ σταθερός ιερέας στη Σμύρνη μέχρι τον Αύγουστο του 2013, όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τού εμπιστεύτηκε μόνιμα τη θέση.

Ο εορτασμός έχει προγραμματιστεί στις 8:30, με τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Φωτεινή, ενώ στις 12:30 θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Σμύρνης, μπροστά από το κτίριο του παλαιού ελληνικού προξενείου το οποίο τώρα ανακαινίζεται.

Σχόλια