default-image

Παραμένει σε καταστολή ο μικρός Σταμάτης

Κρήτη
Παραμένει σε καταστολή ο μικρός Σταμάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη προκειμένου να ανακτήσει τις αισθήσεις του και να αντιμετωπίσει τα βαριά εγκαύματα που έχει υποστεί δίνει ο 10χρονος Σταμάτης από τον Κρούστα Αγίου Νικολάου Λασιθίου, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", στην Αθήνα.

Ο μικρός παραμένει σε καταστολή, προκειμένου να μη νιώθει τους πόνους από τα βαριά εγκαύματα και να μην υποφέρει, ενώ, όπως φαίνεται, θα χρειαστεί να περάσουν και άλλα κρίσιμα 24ωρα όσον αφορά στην εξέλιξη της πορείας της υγείας του, με τους γιατρούς ωστόσο να εκτιμούν πως η κατάστασή του σταθεροποιείται.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν στην προσπάθειά του να ανάψει μια σόμπα πετρελαίου για να ζεσταθεί, όπως πιθανολογείται, χωρίς ακόμα να έχει εξακριβωθεί, χρησιμοποίησε βενζίνη, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη κι εκείνος να τυλιχθεί στις φλόγες, που του προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα τρίτου βαθμού στο προσωπάκι, το λαιμό και τα χεράκια του.

Οι μαρτυρίες του πατέρα

Συγκλονιστικές μάλιστα είναι οι περιγραφές του πατέρα του 10χρονου, ο οποίος μιλά για τα λεπτά αγωνίας και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε έως ότου καταφέρει να σπάσει το παράθυρο του δωματίου που βρισκόταν το παιδί και η σύντροφος, προκειμένου να τους σώσει από τις φλόγες που το είχαν ζώσει, λέγοντας: «Ήταν γύρω στις 6 το πρωί. Κοιμόμουν μέσα στην κρεβατοκάμαρα και ξαφνικά άκουσα φωνές. Άνοιξα την πόρτα που οδηγεί στην κουζίνα και είδα μπροστά μου πυκνούς καπνούς και φωτιά. Δεν μπορούσα να ξεχωρίσω πολλά πράγματα από τον καπνό. Έβλεπα μόνο τη φλόγα. Ψάχνοντας και μιλώντας κατάφερα να τους τραβήξω στην κρεβατοκάμαρα και να τους βγάλω από το παράθυρο».

Ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει πως το πώς προκλήθηκε η φωτιά παραμένει ακόμα άγνωστο. Παρά το ότι μέσα στο δωμάτιο βρέθηκε «ένα καμένο μπιντόνι βενζίνης μπροστά από τη σόμπα», όπως τόνισε ο πατέρας του, σημειώνοντας παράλληλα πως «το τι ακριβώς έχει γίνει το ξέρει πραγματικά μόνο ο μικρός, ο οποίος είναι σε καταστολή και περιμένουμε να δούμε την πρόοδο της υγείας του».

Από τη φωτιά πάντως που προκλήθηκε λίγες ώρες μετά την έλευση του νέου έτους στο σπίτι, ελαφριά εγκαύματα φέρουν τόσο ο πατέρας του 10χρονου αγοριού, όσο και η σύντροφός του, η οποία βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με το μικρό Σταμάτη.

Για την πορεία τώρα της υγείας του μικρού Σταμάτη, ο πατέρας του αναφέρει: «Οι γιατροί δεν αφήνουν το μικρό να ξυπνήσει. Την ώρα που πάει να κουνηθεί και να ανοίξει τα μάτια του, τον ναρκώνουν ξανά για να μην έχει πόνους. Τα ζωτικά του όργανα λειτουργούν κανονικά. Το μόνο που φοβούνται είναι μήπως στην πορεία της παραμονής του στην Εντατική σημειωθεί κάποια λοίμωξη».

Εφιαλτικές στιγμές

Θυμίζουμε πως, μετά το δραματικό αυτό περιστατικό, το παιδί αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες του προηγούμενου Σαββάτου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου και διασωληνώθηκε. Ωστόσο, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά του από εκεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, λόγω και της κρισιμότητας της κατάστασής του, αφού έφερε βαριά εγκαύματα και αντιμετώπιζε σοβαρό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναπνευστικό πρόβλημα.

Λίγο αργότερα και ενώ ο μικρός Σταμάτης ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, δόθηκε εντολή να μεταφερθεί στην εξειδικευμένη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου "Αγία Σοφία". Αμέσως στήθηκε αερογέφυρα ζωής, με το 10χρονο αγόρι να μεταφέρεται με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και αιμοδυναμικά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων "Αγία Σοφία".  

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_xuwfhs5y/

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News