default-image

Πάρτε μέτρα καταρρέουμε, φωνάζουν οι παραγωγικοί φορείς

Κρήτη
Πάρτε μέτρα καταρρέουμε, φωνάζουν οι παραγωγικοί φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι οι παραγωγικοί φορείς για την πορεία της οικονομίας, την αγορά και την ανάπτυξη, παρά τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών ότι το 2016 θα καταφέρουμε περισσότερα πράγματα.

Με δηλώσεις τους στο Ράδιο 9,84 ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα καθώς τα λουκέτα ακολουθούν το ένα μετά το άλλο και η ανεργία καλπάζει.

«Χωρίς ομαλοποίηση της αγοράς, περιορισμό της φοροεπιδρομής, αλλαγή της πολιτικής λιτότητας, οι επιχειρήσεις θα κλείνουν και η ανεργία θα αυξάνεται», εκτιμά ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

«Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν έχει η πολιτική ηγεσία του τόπου», σχολιάζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Γιώργος Νικολιδάκης, εκτιμώντας ότι το 2016 θα είναι σκληρότερο οικονομικό έτος από τη χρονιά που έφυγε.

Τζίρος που έχει πάρει την κατιούσα και αδυνατεί να δείξει έστω και σημάδια ανάκαμψης με τις απώλειες του στο 42% σε επίπεδο Κρήτης από το 2010 έως το 2015, επιχειρήσεις που κλείνουν και ανύπαρκτα παρά τα λεχθέντα μέτρα ανάκαμψης, ενίσχυσης, η εικόνα στο επιχειρείν της Κρήτης, λέει επίσης στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων στο νησί, Γιώργος Πολιουδάκης.

Σε ρυθμό ασφυκτικών πιέσεων προς την κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί από τον πρώτο μήνα του 2016 η ΓΕΣΒΕΕ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Μπάμπη Λεκάκη, καθώς ο ρυθμός λουκέτων στην αγορά είναι ασφυκτικός.

Ογδόντα εννιά οι επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ίδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News