Ειδήσεις

Τσίπρας: Θα δοθεί μάχη για βιώσιμη λύση στο Ασφαλιστικό

Με κύριο θέμα το Ασφαλιστικό και παρουσία του Αλ. Τσίπρα συνεδρίασε την Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αφόρου είχε ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του οργάνου ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις και εξηγηήσεις για τις επιλογές της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με κομματικές πηγές αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά την επόμενη περίοδο, οι οποίες δεν εξαντλούνται στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, «με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο Α.Τσίπρας επεσήμανε ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση.

Τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του Κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Σχόλια