default-image

Ένα χρόνο μετά βρέθηκαν οι κλέφτες και εμπρηστές

Κρήτη
Ένα χρόνο μετά βρέθηκαν οι κλέφτες και εμπρηστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα χρόνο μετά την κινηματογραφική, πλην όμως αποτυχημένη απόπειρα κλοπής των αποθεμάτων ελαιολάδου αγροτικού συνεταιρισμού στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, οι τέσσερις δράστες ταυτοποιήθηκαν και παραπέμπονται στον εισαγγελέα.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά την πολύμηνη έρευνα από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, εξιχνιάστηκε  η απόπειρας κλοπής του ελαιολάδου και ο εμπρησμός του βυτιοφόρου που είχαν κλέψει για να το φορτώσουν εξιχνιάστηκαν.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα ηλικίας 29, 31, 19 και 28 ετών, οι οποίοι είχαν οργανώσει και μεθοδεύσει τη διάπραξη κλοπής φορτηγού οχήματος και βυτίου, προκειμένου να αφαιρέσουν ελαιόλαδο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου του 2014. Οι τέσσερις νεαροί αφού παραβίασαν την είσοδο επιχείρησης οικοδομικών υλικών σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, ιδιοκτησίας ενός 66χρονου, αφαίρεσαν σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χρηματικής αξίας 50.000 ευρώ.

Στη συνέχεια μετέβησαν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν από εκεί βυτίο, χωρητικότητας 4 τόνων, το οποίο φόρτωσαν στο Ι.Χ.Φ. Ακολούθως επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν ελαιόλαδο από τις δεξαμενές ελαιουργείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Όταν δεν τα κατάφεραν, εγκατέλειψαν το όχημα σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Μίνωα Πεδιάδος, αφού προξένησαν πυρκαγιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News