Ειδήσεις

Χωρίς νερό από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν να δουν νερό στα σπίτια τους λόγω βλάβης στους κεντρικούς σωλήνες του δικτύου ύδρευσης. Απευθύνθηκαν στους αρμόδιους, όμως το μόνο που αποκόμισαν ήταν ότι ναι μεν θα φτιαχτεί η βλάβη, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο χρόνος αποκατάστασής της. Και έτσι δύο δρόμοι στην περιοχή της Παπαναστασίου, στο Ηράκλειο, στερούνται αυτό το άκρως απαραίτητο αγαθό, το οποίο όλοι θεωρούμε ως αυτονόητο ότι το έχουμε στα σπίτια μας... το νερό.

Η αγανάκτησή τους μεγάλη… Οι κάτοικοι των οδών Διαβάτη και Κάβου αναγκάστηκαν να απευθύνουν έκκληση μέσω του Τύπου για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να διορθωθεί επιτέλους η βλάβη, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν την καθημερινότητά τους όπως πριν, χωρίς να αναγκάζονται να προμηθεύονται νερό.

Σε επιστολή τους υπενθυμίζουν ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν είναι μόνο για να εισπράττει αλλά έχει και υποχρεώσεις, ενώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, μέσα στην ταλαιπωρία που έχουν τραβήξει εδώ και μέρες - και μάλιστα χρονιάρες - θα έχουν να σκέφτονται ότι πρέπει να πληρώσουν και το λογαριασμό ύδρευσης του Ιανουαρίου…

Όπως αναφέρουν αναλυτικά στην επιστολή που απέστειλαν στο neakriti.gr οι αγανακτισμένοι κάτοικοι, «η περιοχή της Παπαναστασίου, και συγκεκριμένα οι οδοί Διαβάτη και Κάβου, είναι από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χωρίς νερό!

Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει μόνο απαιτήσεις να εισπράττει έσοδα από τους δημότες, αλλά έχει και υποχρεώσεις!

Είναι υποχρέωσή του λοιπόν να μας φέρει νερό δωρεάν και όχι να το αγοράζουμε για να κάνουμε τις βασικές ανάγκες. Από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο της ύδρευσης, κι εμείς δεν έχουμε καμιά ευθύνη σε αυτό, έχουν υποχρέωση να το φτιάξουν. Έχουν περάσει πέντε μέρες και ακόμη τίποτα…

Να αγοράζουμε δηλαδή μέρα παρά μέρα νερό, δεν είναι παράλογο αυτό; Και το πιο τραγικό είναι ότι θα πληρώσουμε και το λογαριασμό της ύδρευσης του Ιανουαρίου και ας έχουμε υποστεί τέτοια ταλαιπωρία!

Να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν οι υπεύθυνοι άμεσα», καταλήγουν οι κάτοικοι των οδών Διαβάτη και Κάβου στην επιστολή τους.

Σχόλια