default-image

Από το DNA οι απαντήσεις για το πτώμα στην παραλία Καβρού

Κρήτη
Από το DNA οι απαντήσεις για το πτώμα στην παραλία Καβρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του άντρα το πτώμα του οποίου βρέθηκε στη θάλασσα στον Καβρό Αποκορώνου την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Η ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον ιατροδικαστή Αντ. Παπαδομανωλάκη δεν έριξε "φως" στην υπόθεση.

Από το σώμα πάρθηκε αίμα και τμήματα οστών και εστάλησαν στην Αθήνα για περαιτέρω έρευνα αναφορικά με το DNA του, ενώ παράλληλα θα γίνει διασταύρωση με DNA ατόμων που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα ή και συγγενικών τους προσώπων.

Για την ταυτοποίηση κρατήθηκαν τα παπούτσια για τα μεγέθη τους και τις μάρκες και ετικέτες ρούχων. Επίσης κρατήθηκαν στοιχεία από το ανάστημα και το οδοντόγραμμα προκειμένου να υπάρξει κάποια διασταύρωση με τα αρχεία οδοντίατρου.

«Έχουμε πάρει αίμα και τεμάχιο οστού που θα σταλούν στην Αθήνα για να βρούμε το DNA», είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το πτώμα αφορά άντρα λευκό, που έμεινε στο νερό από δύο εβδομάδες έως ένα μήνα. Στο σώμα του δε βρέθηκαν κακώσεις, ούτε σημάδια από μαχαίρι, πυροβολισμό, ή στραγγαλισμό. Ωστόσο δεν μπορούν να υπάρξουν συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου, καθώς οι αλλοιώσεις είναι σημαντικές, ενώ ούτε παθολογικά αίτια φαίνεται να υπάρχουν. Ο άντρας εντοπίστηκε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή Καβρού Αποκορώνου. Ήταν μετρίου αναστήματος, εύσωμος και έφερε μαύρο παντελόνι, κοντομάνικη μαύρη μπλούζα και μαύρα παπούτσια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού.

(Φωτογραφία αρχείου)

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News