Ειδήσεις

Κατάληψη αγροτών για τις επιδοτήσεις που δε δόθηκαν

Ποδαρικό στον ΟΠΕΚΕΠΕ με κατάληψη των γραφείων στο Ηράκλειο της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Οργανισμού έκαναν σήμερα Δευτέρα νέοι αγρότες που διαμαρτυρήθηκαν για την αδικία που, όπως περιέγραψαν, βιώνουν σε σχέση με τις επιδοτήσεις που δεν έλαβαν.

Οι νέοι αγρότες του 2009, που αύριο θα έχουν συνάντηση στο Ηράκλειο με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζήτησαν να έχουν ισότιμη μεταχείριση με όλους τους υπόλοιπους νέους αγρότες, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί ανάγκη η εξομοίωση της βασικής ενίσχυσης.

Αν και όπως εξήγησαν από τα χείλη του υπουργού έχουν ακούσει ήδη ότι το αίτημά τους είναι δικαιολογημένο, εντούτοις αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει, γεγονός που όπως τόνισαν ήδη τους έχει βάλει σε τροχιά κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν εάν άμεσα δε δοθεί λύση, όπως είπαν.

Πέρα από τις συναλλαγές που ήδη είχαν αρχίσει πριν από τις 10:30 το πρωί που έφτασαν οι νέοι αγρότες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έγινε καμία άλλη, ενώ πρόθεσή τους, όπως διευκρίνισαν, είναι ο αγώνας τους να συνεχιστεί, εφόσον το υπουργείο, πέρα από το δίκιο που τους έχει ήδη δώσει ο υπουργός, δεν προχωρήσει σε περαιτέρω κινήσεις που θα αποκαταστήσουν την αδικία που λένε ότι έχει συντελεστεί και να λάβουν τα χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους.

Αύριο στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία και των βουλευτών που έχουν κληθεί, αναμένεται να γίνει συνάντηση των νέων αγροτών με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργο Αποστολάκη, από την οποία όπως είπαν θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια