Ειδήσεις

Οδηγός του ΚΤΕΛ για βραβείο τιμιότητας

Παράδειγμα ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και τιμιότητας αποτελεί η πράξη του Γιάννη Φουκαδάκη, οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, ο οποίος βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι που έχασε ένας 17χρονος μέσα στο λεωφορείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πρωτοχρονιά και ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Άγιος Νικόλαος-Ιεράπετρα.

Το πορτοφόλι περιείχε το ποσό των 100 ευρώ αλλά και την αστυνομική ταυτότητα του νεαρού, με τον οδηγό να μη χάνει χρόνο και να το παραδίδει την επόμενη μέρα και ώρα 5:30 τα ξημερώματα και λίγο πριν το πρώτο του δρομολόγιο σε φίλους της οικογένειας, οι οποίοι και το παρέδωσαν στο νεαρό.

Και στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Φουκαδάκης έχει παραδώσει αντικείμενα αλλά και χρήματα που έχασαν συμπολίτες μας στο δρόμο, ενώ συχνό είναι το φαινόμενο πολίτες να ξεχνούν στα λεωφορεία από κινητά μέχρι και τάμπλετ.

Η οικογένεια του νεαρού, που έχασε το πορτοφόλι, απέστειλε το παρακάτω ευχαριστήριο, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τον οδηγό του ΚΤΕΛ:

«Οι γονείς του Ιωάννη Θεοδωράκη, Νικόλαος Θεοδωράκης & Μαρία Κυπράκη, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου κ. Χαχλιουτάκη Εμμ., τον αντιπρόερδο κ. Περουλιό Εμμ. και το διευθυντή του ΚΤΕΛ κ. Χαλεπάκη Γεώργιο για τον άξιο συνεργάτη τους κ. Φουκαδάκη Ιωάννη, οδηγό λεωφορείου, ο οποίος την Παρασκευή 01/01/2016 εκτέλεσε στις 14:45 το δρομολόγιο Άγιος Νικόλαος-Ιεράπετρα.

Σε αυτήν τη διαδρομή ο γιος μας Ιωάννης Θεοδωράκης, 17 ετών, ξέχασε το πορτοφόλι του μέσα στο λεωφορείο στο οποίο είχε την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Το πορτοφόλι το βρήκε ο οδηγός του λεωφορείου κ. Φουκαδάκης Ιωάννης, ο οποίος και το παρέδωσε στις 02/01/2016 και ώρα 05:30 τα ξημερώματα, λίγο πριν το πρώτο του δρομολόγιο, στους οικογενειακούς μας φίλους και συμπολίτες του κ. Μανωλάκη Γεώργιο και Ερήνη & κ. Ζουμπουλάκη Εμμ. και Μαρία, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς για κάθε τους προσπάθεια. Οι φίλοι μας της Ιεράπετρας δείχνουν το φωτεινό παράδειγμα της ανθρωπιάς!!

Η πράξη του κ. Φουκαδάκη Ιωάννη στους δύσκολους καιρούς πού ζούμε είναι παράδειγμα ανθρωπιάς, τιμιότητας και αξιοπρέπειας, διότι παρά τις δυσκολίες των ημερών τα χρήματα δεν είναι το παν τελικά. Ιδιαίτερα όταν δε μας ανήκουν. Η ανθρωπιά του κ. Φουκαδάκη Ιωάννη αξίζει συγχαρητήρια!!

Τέτοιες πράξεις πρέπει να αναδεικνύονται από τα μέσα ενημέρωσης για να παραδειγματίζονται όλοι και να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας πού δε νοιάζονται μόνο για τα χρήματα.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας ευχόμαστε μια νέα δημιουργική χρονιά, υγεία και ευτυχία για όλους τους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου καθώς και στις οικογένειές τους».

Ο οδηγός

Σε δηλώσεις του ο οδηγός τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκει στο λεωφορείο του κάτι που ξέχασε κάποιος - κατά καιρούς έχει βρει και έχει παραδώσει κινητά, τάμπλετ, ακόμη και φορητούς υπολογιστές!

Επίσης όπως είπε υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν το εισιτήριο και πολύ συχνά οι οδηγοί του ΚΤΕΛ τους μεταφέρουν δίχως κόμιστρο!

Σχόλια