default-image

Βροχές και χιόνια σήμερα σε όλη τη χώρα

Κρήτη
Βροχές και χιόνια σήμερα σε όλη τη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες και τα χιόνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι και σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα σημειωθούν στην κεντρική Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική, από 10 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στη Δυτική και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί έως μέτριοι και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και το βράδυ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση των ανέμων έχει προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Στο λιμάνι Κισσάμου στα Χανιά προσέκρουσε το απόγευμα της Κυριακής το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος", κατά τη διαδικασία απόπλου του, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, νοτιοδυτικών ανέμων έντασης επτά μποφόρ.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 16 επιβάτες και 50 μέλη πληρώματος και είχαν φορτωθεί δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και ισάριθμα φορτηγά, είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 5 το απόγευμα για Αντικύθηρα, Κύθηρα, Πειραιά.

Από την πρόσκρουση δε σημειώθηκε τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή του "Βιτσέντζος Κορνάρος", στο οποίο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάστασή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News