default-image

Σοβαρό ατύχημα στο Rally Dakar

Αθλητισμός
Σοβαρό ατύχημα στο Rally Dakar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα σημάδεψε την τελετή εκκίνησης του Rally Dakar το απόγευμα του Σαββάτου στο Buenos Aires της Αργεντινής.

Κατά τη διάρκεια του προλόγου, από όπου θα προέκυπτε η σειρά εκκίνηση της ειδικής διαδρομής της Κυριακής, τραυματίστηκαν δεκατρείς άνθρωποι όταν το ΜΙΝΙ All4 Racing της X-raid με αριθμό συμμετοχής 360 που οδηγούσε η Guo Meiling -η πρώτη Κινέζα οδηγός στην ιστορία που λαμβάνει μέρος στον σκληροτράχηλο αγώνα-, βγήκε εκτός πορείας και έπεσε πάνω σε σημείο που βρίσκονταν θεατές.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 17:50 τοπική ώρα, λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό του προλόγου στην πόλη Arrecifes.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στον τηλεοπτικό σταθμό C5N το MINI ανετράπη και έφερε αρκετές τούμπες πέφτοντας πάνω στον κόσμο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, το όχημα ανετράπη στην ευθεία και όχι σε κάποια στροφή, ενώ το μέρος στο οποίο βρίσκονταν οι θεατές ήταν -θεωρητικά- ασφαλές, χωρίς να παραβιάζουν κάποια όρια.

Η 48χρονη Κινέζα οδηγός και ο συνοδηγός της δεν τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και θα εξεταστούν από τις τοπικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν τρεις εκ των οποίων -ένα 10χρονο αγόρι, ο πατέρας του και μία γυναίκα- νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News