Ειδήσεις

Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες του πατέρα της 4χρονης Μελίνας που έχασε τη ζωή της λόγο πριν την έλευση του νέου χρόνου στο χειρουργείο έπειτα από επέμβαση ρουτίνας.

Ο Μάνος Παρασχάκης, σε μία συγκλονιστική του συνέντευξη στο "Έθνος", περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της κορούλας του πριν τη μοιραία επέμβαση αλλά και μετά, αμφισβητώντας ότι το παιδί του ξύπνησε μετά το χειρουργείο όπως ανέφερε η έκθεση από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ο ίδιος επιμένει ότι η μικρή Μελίνα ήταν απολύτως υγιής πριν μπει στο χειρουργείο.

Ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας επικαλείται την ενημέρωση που είχε από γιατρούς του νοσοκομείου γύρω στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, σχεδόν δύο και πλέον ώρες από τη στιγμή της εισαγωγής της 4χρονης στο χειρουργείο και λίγο πριν από τη μεταφορά του παιδιού στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

«Βγήκε ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στη Μελίνα και παρουσία του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου μου είπε: "Έγινε η εγχείρηση, διήρκεσε 15 λεπτά, όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Προσπαθήσαμε να το ξυπνήσουμε, αλλά έκανε βρογχόσπασμο και δεν ξυπνάει"», αναφέρει ο πατέρας της μικρής.

Ο κ. Παρασκάκης ρώτησε ευθύς αμέσως το γιατρό αν η ζωή του παιδιού του διατρέχει κίνδυνο τη στιγμή που μιλούσαν. «Δεν έχουμε ένδειξη ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού αυτήν τη στιγμή, αλλά για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ», ήταν η απάντηση του χειρουργού σύμφωνα με τον ίδιο, που πιστεύει ότι το παιδί του μεταφέρθηκε μισοπεθαμένο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρισε όταν μπήκε στον προθάλαμο του χειρουργείου ανέφερε ότι είδε να τρέχουν όλοι πανικόβλητοι και τις νοσοκόμες να κλαίνε. «Εσάς τι σας λέει αυτό;», τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα.

Ο κ. Παρασκάκης επιμένει με κατηγορηματικό τρόπο ότι το παιδί του ήταν απόλυτα υγιές. «Από τη γέννησή της μέχρι και το χειρουργείο το παιδί δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει εξετάσεις αλλεργίας, οι οποίες ήταν καλές. Υπήρξε μια ένδειξη, αλλά πάντα μέσα στα προβλεπόμενα όρια, ότι είχε κάποια ευαισθησία στη μούχλα. Η υγρασία όμως είναι πολύ έντονη στην περιοχή της Νεάπολης. Την παραμονή του χειρουργείου την εξέτασε παιδίατρος. Δε βρήκε ακροαστικά ή κάποιο κρύωμα. Οι αιματολογικές εξετάσεις ήταν καλές. Εγώ προσωπικά έδωσα πλήρες ιστορικό στο γιατρό. Του ανέφερα ακόμα και κάποιο μικρό ιστορικό που είχε η μητέρα μου με την καρδιά της, αλλά μου είπαν ότι δε χρειάζεται να γίνει καρδιογράφημα, καθώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα με τη συγκεκριμένη επέμβαση. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου είμαστε αθλητές και τα παιδιά μεγάλωσαν με προσοχή και με σωστή διατροφή».

Αναφέρει ότι τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες των γιατρών ενόψει του χειρουργείου και, παρά το γεγονός ότι το παιδάκι έκλαιγε επειδή πεινούσε, δεν του έδωσαν ούτε μία γουλιά νερό. «Στο δρόμο από τη Νεάπολη για το Βενιζέλειο το πρωί της Δευτέρας, το παιδί έκλαιγε στο αυτοκίνητο. Τη ρωτήσαμε τι είχε και μας απάντησε: "Πεινάω, θέλω τυρόπιτα". Οι γιατροί μάς είχαν πει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής να μην πιει ούτε νερό. Το καημένο διψούσε και πεινούσε, αλλά έκανε υπομονή για να μη μας ενοχλήσει. Της είχαμε εξηγήσει την κατάσταση και δεν διαμαρτυρήθηκε». Όταν πια έφτασαν στο νοσοκομείο και την ετοίμασαν για να τη βάλουν στο χειρουργείο, η Μελίνα παραπονέθηκε για τα ρούχα που της φόρεσαν. «Δεν τα θέλω αυτά τα ρούχα. Δε μου αρέσουν», έλεγε. «Λες και ήξερε τι θα συμβεί», σχολίασε με πικρία ο πατέρας.

Ο ίδιος προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του προκειμένου να στηρίξει τη σύζυγό του, η οποία έχει κλονιστεί, αλλά και τη δίδυμη αδελφούλα της Μελίνας. «Το κοριτσάκι ήδη έχει πρόβλημα, ξέρετε πόσο ισχυρό είναι το ψυχικό δέσιμο μεταξύ διδύμων. Με τη σύζυγό μου πάμε τώρα σε ψυχολόγο. Το σπίτι μας κινδυνεύει να διαλυθεί. Εγώ κρατιέμαι, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα "σπάσω". Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος για εκείνες αλλά και γιατί πρέπει να μάθω την αλήθεια. Έχω κάποιες υπόνοιες, όμως θα περιμένω τα επίσημα αποτελέσματα. Και αν σήμερα μιλάω δημόσια είναι γιατί θέλω να αφυπνιστεί ο κόσμος, γιατί επιδίωξή μου είναι να μην κινδυνεύσουν άλλα παιδιά. Εγώ το παιδί μου το έχασα. Δε γυρίζει πίσω».

Σχόλια