Ειδήσεις

Νεκρή άστεγη γυναίκα σε παράπηγμα στον Καρτερό

Μπροστά σε μια ακόμη ανθρώπινη τραγωδία βρέθηκαν το Σάββατο (2/1/2016) διασώστες του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο που κλήθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε παράπηγμα στην περιοχή του Καρτερού.

Σε ένα υποτυπώδες κατάλυμα που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για ζευγάρι αστέγων, βρέθηκε νεκρή λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι μια 65χρονη, η οποία καταγόταν από τη Βουλγαρία. Η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, τα οποία φαίνεται να επιδεινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μέσα σε συνθήκες ψύχους και ανέχειας.

Ο επίλογος μέσα στην παγωνιά ήταν τραγικός για την 65χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια ήταν γιατρός στο επάγγελμα πριν έρθει στην Ελλάδα και φαίνεται να γνώριζε πως η κατάστασή της ήταν άσχημη. Όμως αρνήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπως της πρότειναν εθελοντές που περνούσαν τακτικά από το παράπηγμα για να τους μεταφέρουν τρόφιμα και αναγκαίες προμήθειες.

Το ζευγάρι των αστέγων είχε βρει καταφύγιο τα τελευταία επτά χρόνια στο συγκεκριμένο παράπηγμα που βρίσκεται απέναντι από την παλιά πύλη της ΣΕΑΠ Ηρακλείου, στο δρόμο προς τον Καρτερό. Το είχαν μετατρέψει σε ένα πραγματικό σπιτικό, εξυπηρετώντας τις υπόλοιπες ανάγκες τους στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ενορία της Νέας Αλικαρνασσού που γνώριζε την ιστορία του ζευγαριού, που επιβίωνε με αξιοπρέπεια, τους είχε πρότεινε αρκετές φορές να μεταφερθούν σε κάποιο από τα παλιά σπίτια που ήταν διαθέσιμα, όμως οι ίδιοι είχαν αρνηθεί.

Στο σημείο, μετά τον εντοπισμό του άψυχου κορμιού της άτυχης γυναίκας, έσπευσαν ΕΚΑΒ και Αστυνομία.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια