Ειδήσεις

Έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2016

Εκδήλωση υποδοχής ετοίμασε το πρωί του Σαββάτου, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου καλωσορίζοντας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που προσεγγίζει για φέτος το λιμάνι του Ηρακλείου. Πρόκειται για το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο "Costa Luminosa", της εταιρείας Costa Crociere.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου διοργάνωσε εκδήλωση υποδοχής για τους επιβάτες με κρητικά εδέσματα, χορευτικό Κρητικό συγκρότημα και Μινωικά δρώμενα.

Οι επισκέπτες, που έτυχαν θερμής υποδοχής, τους περίμενε εκδήλωση πλαισιωμένη από παραδοσιακό κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, κεράσματα γλυκισμάτων και τσικουδιάς, ενώ ταυτόχρονα χορευτές με μινωικά ενδύματα και παραδοσιακές στολές του νησιού παρευρίσκονταν στην υποδοχή με στόχο τη προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.

Επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Απόλλων Φιλιππής, συνοδευόμενος από στελέχη του ΟΛΗ είχε συνάντηση εθιμοτυπίας με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου, για το καλωσόρισμα.

Το υπερπολυτελές "Costa Luminosa" έχει μήκος 292 μ. και πλάτος 32.20, διαθέτει 1.130 καμπίνες και η χωρητικότητά του σε επιβάτες φτάνει τους 2.260, ενώ διαθέτει 934 άτομα πληρώματος.

Ποδαρικό έκανε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου το "Costa Luminosa".

Το Κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το ταξίδι από Ιταλία, συνέχισε Κέρκυρα και Πελοπόννησο, δένοντας σήμερα στο Ηράκλειο ενώ επόμενος σταθμός αποτελεί το λιμάνι του Πειραιά.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το νέο έτος, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό, 144 Κρουαζιερόπλοια αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι, με περισσότερους από 266.000 τουρίστες.

Μέχρι το τέλος του 2016, αναμένεται η άφιξη 144 κρουαζιερόπλοιων, με περισσότερους από 266.000 τουρίστες.  

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-2016

144: Κρουαζιερόπλοια

266.669: Τουρίστες

Καλύτερος μήνας για την Κρουαζιέρα στο Ηράκλειο είναι ο Οκτώβριος οπότε αναμένεται η άφιξη 38.087 επιβατών από 21 Κρουαζιερόπλοια.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οκτώβριος

38.087 επιβάτες από 21 Κρουαζιερόπλοια

Απρίλιος

36.019 επιβάτες από 19 Κρουαζιερόπλοια

Σεπτέμβριος

35.358 επιβάτες από 20 Κρουαζιερόπλοια

Ιούνιος

32.504 επιβάτες από 20 Κρουαζιερόπλοια

Ιούλιος

30.604 επιβάτες από 15 Κρουαζιερόπλοια

Καλοί μήνες για την Κρουαζιέρα θεωρούνται ο Απρίλιος, ο Σεπτέμβριος, ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία από τον σχεδιασμό του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, ο οποίος παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, εφαρμόζοντας παράλληλα δράσεις για την βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου.

 

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια