Ειδήσεις

Ιατροδικαστική έρευνα με ερωτήματα για το νεογνό

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο δράμα με θύμα ένα νεογνό μόλις 28 ημερών βρέθηκαν οι γιατροί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που το παρέλαβαν νεκρό το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Το άτυχο αγοράκι φαίνεται πως είχε ξεψυχήσει στην κούνια του αρκετή ώρα πριν εντοπιστεί από τη νεαρή μητέρα του, η οποία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Το ιστορικό το παιδιού ήταν εκείνο που σήμανε "συναγερμό" στο νοσοκομείο, αλλά και τις αστυνομικές Αρχές, καθώς το άτυχο αγοράκι, παιδί ζευγαριού τοξικομανών, είχε νοσηλευτεί τις πρώτες μέρες της ζωής του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών με συμπτώματα στέρησης.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός, προκαλώντας σοκ και συγκίνηση, καθώς πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Κρήτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Κατερίνα Κανάκη που πραγματοποίησε τη νεκροψία, το παιδάκι δεν έφερε ίχνη κακοποίησης, είτε παραμέλησης.

Την ίδια στιγμή η νεαρή μητέρα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης, διαβεβαιώνει πως το μωρό σιτιζόταν με μπιμπερό. Γεγονός που σύμφωνα με την κ. Κανάκη απομακρύνει το ενδεχόμενο νέας κρίσης στερητικού συνδρόμου. Κάτι που μένει όμως να αποδειχτεί από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το βρέφος παραδόθηκε στο νεαρό ζευγάρι, αφού κατά τη γέννησή του διαπιστώθηκε η κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια