default-image

Τσουχτερό κρύο άφησε πίσω του ο μίνι χιονιάς

Κρήτη
Τσουχτερό κρύο άφησε πίσω του ο μίνι χιονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βελτιωμένο καιρό με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά και τα νότια και εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ωστόσο, πολικές είναι οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα, όπου τα χιόνια διαδέχθηκε ο παγετός.

Αλυσίδες εξακολουθούν να είναι απαραίτητες σε συγκεκριμένα τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου ορισμένων περιοχών, ενώ στην Αττική αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε δρόμους όπου είχαν παρατηρηθεί προβλήματα λόγω του χιονιού.

Σήμερα νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, προβλέονται στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις προβλέονται στα ορεινά της Κρήτης. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα νότια με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ εξασθενούντες μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Μακεδονία, Θράκη σήμερα, ενώ νεφώσεις προβλέπονται από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται σε Ήπειρο, δυτική Στερέα, δυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τόπους θα αυξημένες από τη νύχτα και βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ εξασθενούντες μετά το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία από -2 (μείον δυο) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 έως 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Για τo Σάββατο

Nεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, Χιονόνερο ή ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά και τις πρωινές ώρες πιθανόν καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια τοπικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Σταδιακά το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με τάση ενίσχυσης, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News