Ειδήσεις

Έλληνες δίνουν συντάξεις στα 50 και κατηγορούν τη λιτότητα

Οι Έλληνες το 2015 συνέχισαν να κατηγορούν τη λιτότητα για τα δεινά τους επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα "Telegraph" σε άρθρο της για τα κορυφαία γεγονότα στον κόσμο τη χρονιά που πέρασε.

Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει το σχετικό άρθρο, τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε. εστιάζουν την κριτική τους στις αλόγιστες δαπάνες της χώρας καθώς και την αμοιβή και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην Ελλάδα. Οι περισσότερες παραγωγικές χώρες μόνο να τις... ονειρευτούν θα μπορούσαν, γράφει.

Για την βρετανική εφημερίδα, «top 1» γεγονός της χρονιάς που έφυγε ήταν ότι οι Έλληνες κομμωτές μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 50 ετών με πλήρη σύνταξη, καθώς η κομμωτική είχε συμπεριληφθεί στα «ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Θέλοντας να δείξει το ελληνικό «παράδοξο», η εφημερίδα "Telegraph" συγκρίνει έναν εργαζόμενο σε μία γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων στη Λειψία της Γερμανίας, ο οποίος θα πρέπει να εργαστεί μέχρι την ηλικία των 65 ετών για να πάρει σύνταξη και μιας Ελληνίδας κομμώτριας, η οποία σε ηλικία 51 ετών, «μπορεί να ξεκουράζεται στο σπίτι της».  

Σχόλια