Ειδήσεις

Στα "λευκά" τα ορεινά της Κρήτης

Χιονισμένη είναι η φετινή Πρωτοχρονιά σε όλη τη χώρα, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Πολλά χωριά της Μεγαλονήσου στα ορεινά τμήματα κυρίως, υποδέχτηκαν το νέο έτος ντυμένα στα λευκά.

Στα "άσπρα" ντύθηκαν και τα Ανώγεια για την υποδοχή του νέου έτους.

Ο Δήμος Ανωγείων βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, χωρίς πάντως μέχρις στιγμής να έχει αναφερθεί το παραμικρό πρόβλημα ώστε να υπάρχει λόγος να επέμβει ο μηχανισμός.

Οι δρόμοι διατηρούνται από την αρχή ανοιχτοί εντός του χωριού.

Πηγή φωτογραφίας anogi.gr - Μανόλης Σαμόλης

Πηγή φωτογραφίας anogi.gr - Μανόλης Σαμόλης

Οροπέδιο Λασιθίου

Και το Οροπέδιο Λασιθίου από νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχε "ντυθεί στα λευκά". Η χιονόπτωση μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν είχε δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα.

Ωστόσο ο δήμαρχος κ. Γ. Στεφανάκης βρισκόταν σε συνεχή επαφή με το γραφείο του στο δήμο, αλλά και με επιτόπιες επισκέψεις στο διοικητή του Α.Σ. Οροπεδίου κ. Μαυρομάτη, καθώς επίσης με το προσωπικό επιφυλακής σε Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, αλλά και το Κέντρο Υγείας.

Από σήμερα οι άσχημες καιρικές συνθήκες σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής-Ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Και στα Χανιά

"Λευκή" Πρωτοχρονιά θα περάσουν σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ορεινών περιοχών στα Χανιά, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει πολλά σημεία.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, το οδικό δίκτυο, τόσο από Λάκκους για Ομαλό όσο και στα ορεινά των Σφακίων και του δήμου Καντάνου-Σελίνου, είναι ανοικτό.

Ωστόσο, οι οδηγοί που θα επιχειρήσουν την πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση στο χιόνι, θα πρέπει να είναι να εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε πολλά σημεία το οδόστρωμα έχει πάγο και η ολισθηρότητα είναι αυξημένη

Σχόλια