default-image

Τσίπρας: Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος

Ελλάδα
Τσίπρας: Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σύντομη συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση εκ μέρους των θεσμών, ενώ τόνισε πως ο Φεβρουάριος θα είναι κρίσιμος μήνας, καθώς, όπως είπε, «είναι μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το μεσοπρόθεσμο».

Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό, είπε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση, «καθώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούσαμε να δίνουμε συντάξεις», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις επικουρικές απάντησε πως στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων...

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το 2015 έκλεισε με καλά νέα για την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, ύψους 5 δισ. ευρώ σε μόλις τρεις μήνες και δύο δισ. ευρώ στον αγροτικό τομέα.

Νωρίτερα, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον πρωθυπουργό, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», αμέσως μετά η χορωδία από μέλη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας και τέλος η χορωδία παιδιών συλλόγων Βορειοηπειρωτών.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News