Ειδήσεις

Δε θα υποδεχτούν οι Χανιώτες το νέο έτος λόγω... κακοκαιρίας

"Θύμα" της κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί τα Χανιά, με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια και το κρύο, έπεσαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων.

Οι Χανιώτες δε θα μπορέσουν απόψε να υποδεχτούν το νέο χρόνο στην πλατεία της Αγοράς καθώς ο Δήμος προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης, που θα γινόταν από τις 10 το βράδυ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, έχοντας ρίξει το βάρος στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο όπου από το πρωί πέφτει χιόνι, όπως και σε πολλές περιοχές της Κρήτης που βρίσκονται σε λευκό κλοιό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Χειριστές και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και ιδιωτών βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και συγκεκριμένα: στο δρόμο Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας, στο δρόμο Βρυσών-Χώρας Σφακίων, στο δρόμο Φουρνέ-Λάκκων-Ομαλού, στο δρόμο Αλικιανού-Πρασέ-Ροδοβανίου, αλλά και οπουδήποτε υπάρξει ανάγκη σε σημεία του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.

Στην υπόλοιπη Κρήτη

Στο Ρέθυμνο χιονίζει σε Αμάρι και Μυλοπόταμο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται στα Ανώγεια, τα Μυριοκέφαλα και το Γερακάρι. Σε χιονισμένο κλοιό είναι το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στο Ηράκλειο δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια