Ειδήσεις

Τι καιρό θα έχουμε τις επόμενες μέρες

Η ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με χιόνια στα ορεινά και βροχές επηρεάζει και την Κρήτη, ιδιαίτερα σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Ωστόσο, αύριο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, τα φαινόμενα θα έχουν μικρότερη ένταση και σταδιακά θα υποχωρήσουν μέχρι τις βραδινές ώρες, οπότε αναμένεται και η σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο χειμώνας μας κάνει για τα καλά ποδαρικό, με αυξημένες  νεφώσεις, βροχές όπου κατά τόπους μάλιστα θα παρατηρείται πρόσκαιρη ένταση των βροχοπτώσεων και χιονόνερο σε ημιορεινές περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά (άνω των 700 μέτρων). Παρατηρώντας τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τα μοντέλα πρόγνωσης του καιρού, δε φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ένταση των χιονοπτώσεων, πιθανά όμως να παρατηρηθεί μεγαλύτερη διάρκεια στη διατήρηση των φαινομένων.

Τσουχτερό κρύο

Οι άνεμοι θα διατηρούνται από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ (σε μεγάλα υψόμετρα, αλλά και στα πελάγη η ένταση των ανέμων θα είναι στα 6-7 μποφόρ, ενώ τοπικά θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 5 βαθμούς και τη μέγιστη στους 7 βαθμούς (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα σημειωθούν πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες).

Αύριο Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, πρώτη μέρα του νέου έτους, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να κάνουν την εμφάνισή τους πρόσκαιρα "ανοίγματα" του καιρού. Ωστόσο, οι νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, για την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Τα φαινόμενα θα έχουν μικρότερη ένταση και σταδιακά θα υποχωρήσουν μέχρι τις βραδινές ώρες, οπότε αναμένεται και η σταδιακή βελτίωση του καιρού.

5 έως 8 βαθμούς

Οι άνεμοι διατηρούνται από βόρειες γενικά διευθύνσεις με ένταση στα 5-6 Μποφόρ τις πρωινές ώρες, ενώ αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά στα 3-4 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρχικά από τα δυτικά και έως τις βραδινές ώρες, και στην ανατολική Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, με την ελάχιστη τις πρωινές ώρες να είναι στους 5 βαθμούς και τη μέγιστη να φτάνει στου 8?C (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα σημειωθούν χαμηλότερες θερμοκρασίες).

Όσον αφορά τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς πολύς κόσμος αναμένεται να ταξιδέψει λόγω των ημερών για διακοπές ή για να περάσει τις γιορτές στον τόπο του συντροφιά με φίλους και συγγενείς, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου από το λιμάνι του Ηρακλείου δε φεύγει κάποιο πλοίο, αναμένονται όμως πλοία από το λιμάνι του Πειραιά.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια