Ειδήσεις

Δεκαεπτά άτομα με χειροπέδες για ζάρια και χαρτοπαιξία

Δεκαεπτά συνολικά άτομα έπεσαν χθες και προχθές τα ξημερώματα στο δόκανο της Αστυνομίας, κατηγορούμενα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια, στα πλαίσια των συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ. σε όλο το νησί με στόχο την πάταξη του φαινομένου του παράνομου τζόγου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που γίνονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα λόγω και της εορταστικής περιόδου, συνελήφθησαν σε δύο περιπτώσεις μέσα σε καταστήματα τα 17 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά ποσό 3.570 ευρώ και 283 μάρκες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (30.12.2015) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα (καφέ-μπαρ), ιδιοκτησίας ενός 43χρονου (ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται), όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το παράνομο τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια).

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, και συγκεκριμένα ο 48χρονος υπεύθυνος του καταστήματος και άλλοι εννέα, ηλικίας από 30 έως και 47 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

• το χρηματικό ποσό των 3.180 ευρώ και

• ζεύγος ζάρια.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα (31.12.2015) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα (καφέ-μπαρ), όπου διαπιστώθηκε  η διενέργεια του παράνομου τυχερού χαρτοπαίγνιου Texas Holdem Poker.

Σε αυτή την περίπτωση συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο 45χρονος νόμιμος εκπρόσωπος του εν λόγω καταστήματος και ένας 38χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος είχε επιτρέψει σε πέντε πελάτες του καταστήματος, ηλικίας από 25 έως 39 ετών, να διενεργούν το παράνομο και τυχερό χαρτοπαίγνιο Texas Holdem Poker.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

• το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ,

• 283 μάρκες και

• τράπουλα.

Η προανάκριση και στις δύο περιπτώσεις διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια