default-image

Άσπρη μέρα στην Κρήτη

Κρήτη
Άσπρη μέρα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφτασε ο χιονιάς στην Κρήτη! Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Οροπέδιο Λασιθίου όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, ενώ από χθες το βράδυ χιονίζει και στο οροπέδιο του Ομαλού, στα Χανιά, αλλά και στα Ανώγεια.

Φωτογραφία του χρήστη του facebook, Γιώργου Παπαδάκη.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε από τα ξημερώματα στο Οροπέδιο Λασιθίου και συνεχίζεται, με το μηχανισμό πολιτικής προστασίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Φωτογραφίες του χρήστη του facebook, Γιώργου Παπαδάκη.  

Από χθες το βράδυ χιονίζει και στην ευρύτερη περιοχή του Ομαλού και σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, με συνέπεια η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού για σήμερα Πέμπτη (31-12-2015), παραμονή Πρωτοχρονιάς, χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Κεντρικής-Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Ευβοίας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η φωτογραφία είναι του Μανώλη Παντατοσάκη (υπάλληλος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου).

Η φωτογραφία είναι του Μανώλη Παντατοσάκη (υπάλληλος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου).

Την Παρασκευή (1-1-2016 Πρωτοχρονιά) οι άσχημες καιρικές συνθήκες σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής-Ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (10-12 βαθμούς Κελσίου) θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η φωτογραφία είναι του Μανώλη Παντατοσάκη (υπάλληλος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου).

Η φωτογραφία είναι του Μανώλη Παντατοσάκη (υπάλληλος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου).

Χαρακτηριστικό του καιρού επίσης είναι οι ενισχυμένοι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, που η ένταση τους στο Αιγαίο θα φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κάνει έκκληση στους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών της περιοχής να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News