default-image

Ανοικτό σε 24ωρη βάση το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
Ανοικτό σε 24ωρη βάση το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να καλύψει τις ανάγκες συνανθρώπων μας που θα χρειαστούν τη φιλοξενία του Δήμου σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Επίσης ένα αυτοκίνητο του Δήμου Ηρακλείου από τις Υπηρεσίες της Κοινωνικής Πολιτικής, συνοδεία των κοινωνικών υπηρεσιών, είναι σε ημερήσια περιπολία για να βοηθήσει στη μεταφορά συνανθρώπων μας που θέλουν να μεταβούν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων.

Σε όσους τυχόν αρνηθούν τη μεταφορά τους θα διανέμονται κουβέρτες και sleeping bags για την αντιμετώπιση των ψυχρών συνθηκών. Για όποιον συμπολίτη μας γνωρίζετε ότι χρειάζεται τη φιλοξενία του Κέντρου Υποδοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2810/344.722.

Η Υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής ευχαριστεί για άλλη μια φορά τους Εθελοντές Σαμαρείτες και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου, «οι οποίοι αν και καλέστηκαν την τελευταία στιγμή, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, ανταποκρίθηκαν άμεσα και στάθηκαν δίπλα στο Δήμο Ηρακλείου και στους συνανθρώπους μας, και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε 24ωρη εφημερία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Σε ανακοίνωσή της, επίσης, συμπληρώνει: «Η βοήθειά τους στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολύ παραπάνω από πολύτιμη για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα! Κοινή επιδίωξη όλων μας είναι κανένας συνάνθρωπός μας να μη βρίσκεται στο δρόμο χωρίς ζεστασιά και φαγητό σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο».

Ζεστασιά, τσάι και γλυκά στον Κοινωνικό Χώρο

Μια ζεστή γωνιά προσφέρει και φέτος ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στις εγκαταστάσεις του στο κέντρο της πόλης. Πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω του ψύχους μπορούν να καταφύγουν εκεί, όπου θα βρουν μια ζεστή παρέα να τους περιμένει.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Χώρου, «έρχεται Πρωτοχρονιά και το κρύο εμφανίζεται να έρχεται μαζί της δριμύ. Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) θα είναι στις 31/12 ανοιχτός, από τις 9 π.μ., ως τις 4 μ.μ. και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, από τις 9 π.μ., ως τις 2 μ.μ. και θα έχει μια απάντηση... Για όσους το χρειαστούν και θελήσουν μια ζεστή γωνιά, με καλή παρέα, ζεστό τσάι και ένα πρωτοχρονιάτικο γλύκισμα…

Ευχόμαστε σε όλους μια καλύτερη χρονιά. Η καρδιά μας είναι πάντα ανοιχτή, ώστε να βγούμε στο φως όλοι και μαζί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News