Ειδήσεις

Στα χέρια του Αλ. Τσίπρα το σχέδιο του νέου Ασφαλιστικού

Τη δέσμευση της κυβέρνησης επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι δε θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις και ότι στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι το ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο και με ενισχυμένη κοινωνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι βασικές γραμμές της επικείμενης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης δόθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου από το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, το σχετικό σχέδιο παραδόθηκε στον κ. Αλέξη Τσίπρα σήμερα στις 11:00 από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σχέδιο του υπ. Εργασίας δεν περιλαμβάνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά μόνο αύξηση εισφορών κατά 1,5%.

Πιο αναλυτικά η πρόταση των κ.κ. Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου περιλαμβάνει αύξηση 1% στις εργοδοτικές εισφορές και αύξηση 0,5% στις εισφορές που καταβάλλουν οι μισθωτοί.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, το Μαξίμου θα στείλει το τελικό σχέδιο του νέου Ασφαλιστικού στους θεσμούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα υπάρξουν έντονες διεργασίες σε ανώτατους κυβερνητικούς κύκλους, με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων που έχουν ετοιμάσει τις γενικές γραμμές μελέτης που θα στηρίξει την κυβερνητική θέση περί μη  περικοπής των συντάξεων.

Σχόλια