Ειδήσεις

Οριστικό: Σε ιδιώτες οδεύει το "Ξενία" Καρτερού

Σε χέρια ιδιωτών οδεύει το "Ξενία" Καρτερού, με απόφαση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρά απρόσκοπτα στην ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων με στόχο την συγκέντρωση εσόδων.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις στο παρελθόν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα κρατούν χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ωστόσο την πάγια θέση τους για το δημόσιο χαρακτήρα της κρατικής περιουσίας.

Όπως δήλωσε στο www.neakriti.gr ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον" της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χερσονήσου, «επιμένουμε στο δημόσιο χαρακτήρα. Πρέπει να διαφυλαχθούν οι μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή καθώς και η πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και την παραλία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μοτέλ "Ξενία", που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του κορυφαίου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων .

Το Μοτέλ "Ξενία" χτίστηκε το 1966. Ήταν εξαρχής πρωτοποριακό στο σχεδιασμό και τα υλικά του. Το σκυρόδεμα κυριαρχούσε στο κτίσμα, το οποίο ενσωματώθηκε πλήρως στο φυσικό περιβάλλον και τη γεωμετρία του σημείου, ακολουθώντας μια ανάπτυξη σε χαμηλό επίπεδο, με στόχο να αναδειχθεί ο χώρος, το περιβάλλον και όχι το κτίσμα.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια