default-image

Δεν ήταν μόνο η μικρή Μελίνα...

Κρήτη
Δεν ήταν μόνο η μικρή Μελίνα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικογένεια της μικρής Μελίνας Παρασχάκη δεν είναι όμως η μόνη που βυθίστηκε στο πένθος κάτω από τόσο παράδοξες και μυστηριώδεις συνθήκες το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη.

Ένα εξίσου σοβαρό περιστατικό, με ανατριχιαστικές ομοιότητες, εκτυλίχθηκε πριν από ελάχιστες ημέρες ξανά στο Bενιζέλειο νοσοκομείο . Δραματικός πρωταγωνιστής σε αυτήν την περίπτωση μια κοπέλα περίπου 35 ετών, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε βιοψία πριν από περίπου ένα μήνα.

Η επέμβαση της κοπέλας εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά. Ωστόσο στο στάδιο της ανάνηψης η ασθενής παρουσίασε επιπλοκές και άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αργότερα. Η 35χρονη έπασχε από σοβαρή νόσο και ο θάνατός της, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αναφορές, αποδόθηκε στο βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό της.

Η τραγωδία με το τετράχρονο κοριτσάκι προκάλεσε, όπως αναμενόταν, συγκίνηση και στο ιατρικό προσωπικό. Αρκετοί γιατροί που πληροφορήθηκαν τις συνθήκες θανάτου της μικρής Μελίνας επανέφεραν τον προβληματισμό που είχαν εκφράσει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του Βενιζελείου.

Κανείς δε γνωρίζει αν τα στοιχεία που καταγράφονται στους ιατρικούς φακέλους της 4χρονης και αντίστοιχα της 35χρονης κοπέλας ταυτίζονται περισσότερο απ' όσο φαντάζεται κανείς ακούγοντας τις περιγραφές των περιστατικών, όσο και αν μπορούν να αξιοποιηθούν επιστημονικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε χθες το βράδυ για την περίπτωση της μικρής Μελίνας, γιατρός του ΠΑΓΝΗ, αντιδρώντας με ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στο λειτούργημα που υπηρετεί, απευθύνθηκε στους ιατροδικαστές, υπενθυμίζοντας την περίπτωση της 35χρονης, για να ληφθεί υπόψη σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται, ώστε να δοθεί απάντηση στον προβληματισμό που προκλήθηκε και επικεντρώνεται στον τομέα της αναισθησίας. Είτε έχει να κάνει με τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είτε με οτιδήποτε άλλο.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News