Ειδήσεις

Επίσημη ανακοίνωση Διοίκησης ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο για το θάνατο της 4χρονης

Μετά τη νεκροψία-νεκροτομή, που δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αιτία θανάτου της 4χρονης Μελίνας, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση ρουτίνας, η Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η.-Γ.Ν. "Βενιζέλειο", εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα, ενώ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η νεκροψία-νεκροτομή της 4χρονης Μελίνας, που έχασε τη ζωή της μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, ξεκίνησε παρουσία της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας κ. Ελπίδας Σπανουδάκη, η οποία έφτασε νωρίτερα στο ΠΑΓΝΗ, αναμένοντας και τον επίσημο διορισμό της από τις εισαγγελικές Aρχές.

Σήμερα Τρίτη 29/12/2015, στις 05:50 το πρωί, απεβίωσε θήλυ νήπιο τεσσάρων (4) ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείες Παίδων του ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8 π.μ.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια, πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο και για το λόγο αυτό εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της.

Έγινε προσπάθεια από ομάδα αναισθησιολόγων, καρδιολόγων και εντατικολόγων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εκρίθη αναγκαία η μεταφορά του νηπίου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες της καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης.

Οι προσπάθειες αυτές φάνηκε προσωρινά ότι απέδωσαν διότι η ασθενής βελτιώθηκε με αποκατάσταση καλής αρτηριακής πίεσης και οξυγόνωσης του αίματος. Δυστυχώς η βελτίωση ήταν παροδική και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα 03:30 της 29η /12) παρουσίασε αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης και ακολούθως βραδυκαρδία-ασυστολία.

Έγινε άμεση έναρξη της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για περίπου δύο ώρες αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.

Η νεκροψία-νεκροτομή η οποία ολοκληρώθηκε στις 21:15 σήμερα (2/12/2015) δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αιτία θανάτου, χωρίς τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες έχουν παραγγελθεί.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διερευνήσει εις βάθος το τραγικό αυτό συμβάν και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου».

Σχόλια