default-image

Στην αντεπίθεση ο Ν. Ροκαδάκης με ασφαλιστικά μέτρα στο ΙΚΑ

Κρήτη
Στην αντεπίθεση ο Ν. Ροκαδάκης με ασφαλιστικά μέτρα στο ΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστική τροπή παίρνει η πολιτική απόφαση που έχει προκαλέσει σάλο στους πολιτικούς κύκλους και όχι μόνο, με την αιφνιδιαστική μετακίνηση του διοικητή του ΙΚΑ Ηρακλείου, Νίκου Ροκαδάκη, στον υπηρεσία του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, o υπό μετακίνηση ανώτερος υπάλληλος του Ιδρύματος το πρωί κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, ζητώντας την ακύρωσης της απόφασης.

Ουσιαστικά η κίνηση αυτή έρχεται μετά τον κύκλο αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει με παρεμβάσεις από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, αφού αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του κ. Ροκαδάκη την προσπάθεια για εξυγίανση του ΙΚΑ με την αποκάλυψη πλήθος σκανδάλων.

Μάλιστα για το θέμα ήδη έχουν προβεί σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτές του νομού Ηρακλείου όπως οι Λευτέρης Αυγενάκης, Σπύρος Δανέλλης και Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας από την ηγεσία του Ιδρύματος και το αρμόδιο υπουργείο εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική μετακίνηση του κ. Ροκαδάκη, η οποία προκαλεί και πλήθος ερωτημάτων.

Παράλληλα σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στο παρελθόν στήριξαν το σημερινό διευθυντή του ΙΚΑ Ηρακλείου, δέχονται κριτική για το γεγονός ότι τώρα δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για το θέμα, όπως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ή πολύ περισσότερο ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είχε βρεθεί στο πλευρό του κ. Ροκαδάκη ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών που ερευνούσαν τις σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News