default-image

Μέτρα και στην Κρήτη για ακραία καιρικά φαινόμενα

Κρήτη
Μέτρα και στην Κρήτη για ακραία καιρικά φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Κρήτης με αφορμή την αλλαγή του καιρού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα που μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", το γεγονός ότι η ένταση των φαινομένων στην Κρήτη με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα δεν μπορεί να διευκρινιστεί απαιτεί και την αυξημένη προσοχή.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι από την Πέμπτη προς της Παρασκευή το τσουχτερό κρύο, μιας και η θερμοκρασία θα πέσει 10 με 11 μονάδες, ενώ το χιόνι θα πέσει σε υψόμετρα πάνω από 700 μέτρα και το χιονόνερο στα 400 μέτρα. Περισσότερες βροχές προβλέπονται κυρίως στα δυτικά.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_bawtf3fz/

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" υπογράμμισε ότι και η Λότζια όπως και η περιφέρεια Κρήτης είναι σε επιφυλακή, ενώ παράλληλα μετέφερε συμβουλές προς τους δημότες για να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η κακοκαιρία με το καλημέρα του 2016.

Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι στις δυτικές συνοικίες του Ηρακλείου μετά τα παρελθοντικά πλημμυρικά φαινόμενα έχουν ένα παραπάνω λόγο να ανησυχούν, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να θωρακίσουν τις περιοχές τους λαμβάνοντας μέτρα προστασίας.

Στη διάρκεια της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" ο πολιτικός προϊστάμενος του Δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός παρουσίασε και ένα φυλλάδιο συμβουλών προς τους δημότες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_7gcy2q43/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News