Ειδήσεις

Διαρρήξεις σπιτιών στο Ηράκλειο με λεία άνω των 20.000 ευρώ

Σε καθημερινή ρουτίνα είχαν αναγάγει το τελευταίο διάστημα τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων τρία άτομα στο Ηράκλειο, τα οποία είχαν κυριολεκτικά ρημάξει τουλάχιστον δέκα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Οι υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, με τη σύλληψη ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο. Μάλιστα, η αρχή του τέλους για τη σύλληψή τους ήρθε όταν ο ένας εκ των δραστών προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όντας συνοδηγός σε Ι.Χ. που οδηγούσε ένας φίλος του.

Μετά από προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι το ζευγάρι των συλληφθέντων - ένας 28χρονος και μία 34χρονη - καθώς και μία άλλη γυναίκα αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, η οποία και αναζητείται, από τις 6.12.2015 έως τις 21.12.2015 είχαν διαπράξει συνολικά 10 κλοπές-διαρρήξεις, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, από τα οποία αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η οποία συνεχίζεται, οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο δράσης και έπαιρναν μαζί τους από χρήματα και κοσμήματα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και ό,τι άλλο θεωρούσαν ότι θα τους απέφερε χρήματα. Το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν από τις εν λόγω κλοπές ήταν 22.325 ευρώ, ενώ η αξία των κοσμημάτων που άρπαξαν από τα σπίτια στα οποία έμπαιναν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, χώρια τα υπόλοιπα - ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα - τα οποία αφαιρούσαν.

Χθες (28.12.2015) στην πόλη του Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, εντοπίστηκε ο 28χρονος (ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από έναν 33χρονο) και προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποφύγει τον έλεγχο.

Σε βάρος του 28χρονου και της 34χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για την τέλεση των εν λόγω κλοπών, ενώ επιπλέον ο πρώτος συνελήφθη και για το αδίκημα της απείθειας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχόλια