default-image

Αναπάντητα τα αίτια της τραγωδίας του θανάτου της 4χρονης

Κρήτη
Αναπάντητα τα αίτια της τραγωδίας του θανάτου της 4χρονης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει μυστήριο ο θάνατος του 4χρονου κοριτσιού, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση δεν κατέληξε σε ασφαλές συμπέρασμα, για το πώς κόπηκε το νήμα της ζωής της μικρής Μελίνας.

Οι ιατροδικαστές θα περιμένουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες θα χρειαστούν περίπου δεκαπέντε έως είκοσι ημέρες να ολοκληρωθούν προκειμένου να συντάξουν το τελικό πόρισμά τους.

Η νεκροψία-νεκροτομή της 4χρονης Μελίνας, που έχασε τη ζωή της μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, ξεκίνησε παρουσία της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας κ. Ελπίδας Σπανουδάκη, η οποία έφτασε νωρίτερα στο ΠΑΓΝΗ, αναμένοντας και τον επίσημο διορισμό της από τις εισαγγελικές Aρχές.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_q6ancuwv/

Στο χώρο του νεκροτομείου βρέθηκε ο πατέρας, ο οποίος νωρίτερα κατέθεσε με το συνήγορό του, κ. Δαμανάκη, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του άτυχου κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση του 4χρονου κοριτσιού ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας κανονικά και ολοκληρώθηκε κανονικά, με τους γιατρούς να μεταφέρουν το μικρό κορίτσι στην αίθουσα ανάνηψης.

Οι γιατροί στη συνέχεια έκριναν ότι ήταν έτοιμη να βγει από τη μηχανική υποστήριξη και να αποσωληνωθεί. Πέντε λεπτά αφού το παιδί είχε βγει από το οξυγόνο ο οργανισμός του άρχισε να καταρρέει.

Διασωληνώθηκε εκ νέου και, αφού έμεινε αρκετή ώρα ακόμη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για παρακολούθηση και περαιτέρω εξετάσεις, αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ για να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Βενιζελείου, όπου αρχικά νοσηλεύτηκε το 4χρονο κορίτσι

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί κατέληξε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας.

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Καρακώστας δήλωσε συγκλονισμένος τόσο ο ίδιος όσο και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τον απροσδόκητο θάνατο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, της 4χρονης Μελίνας. «Αναμένουμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να προχωρήσει η εσωτερική έρευνα στο νοσοκομείο μας», δήλωσε στο www.neakriti.gr   

Μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV", ο τραγικός πατέρας με πραγματική μεγαλοψυχία, εξηγεί πως το μόνο που θέλει είναι να μάθει πως χάθηκε το κοριτσάκι, ώστε να μην κινδυνεύσει ποτέ άλλο παιδί από μια επέμβαση ρουτίνας.  

Απαρηγόρητοι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό των τραγικών γονέων που ζουν έναν ανείπωτο, οδυνηρό εφιάλτη. Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται και η δίδυμη αδελφούλα της Μελίνας που φαίνεται να διαισθάνεται την απώλεια της, όσο τον πόνο και την οδύνη των γονέων της.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_50smf8ym/

Συγκλονισμένη είναι και η τοπική κοινωνία της Νεάπολης, από όπου κατάγεται η οικογένεια, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας.

Συνοδευόμενος από δικηγόρο ο πατέρας της 4χρονης κατέθεσε το πρωί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας εξηγήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο το άτυχο κοριτσάκι, ενώ διόρισε και τεχνικό σύμβουλο, την ιατροδικαστή Ελπίδα Σπανουδάκη η οποία συμμετέχει από το πρωί στη διερεύνηση του περιστατικού.

Φίλοι και συγγενείς βρίσκονται κοντά στην οικογένεια, προσπαθώντας να στηρίξουν τόσο τους γονείς όσο και τη δίδυμη αδερφή της άτυχης Μελίνας, η οποία είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φαίνεται να αντιδρά ενστικτωδώς στην απώλεια της αδερφής της.

Η κηδεία του μικρού κοριτσιού θα γίνει την Τετάρτη στις 12 στη Νεάπολη.

Η επίσημη ανακοίνωση Διοίκησης ΠΑΓΝΗ-"Βενιζέλειο"

Μετά τη νεκροψία-νεκροτομή, που δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αιτία θανάτου της 4χρονης Μελίνας, η Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η.-Γ.Ν. "Βενιζέλειο", εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα, ενώ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η νεκροψία-νεκροτομή της 4χρονης Μελίνας, που έχασε τη ζωή της μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, ξεκίνησε παρουσία της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας κ. Ελπίδας Σπανουδάκη, η οποία έφτασε νωρίτερα στο ΠΑΓΝΗ, αναμένοντας και τον επίσημο διορισμό της από τις εισαγγελικές Aρχές.

Σήμερα Τρίτη 29/12/2015, στις 05:50 το πρωί, απεβίωσε θήλυ νήπιο τεσσάρων (4) ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείες Παίδων του ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8 π.μ.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια, πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο και για το λόγο αυτό εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της.

Έγινε προσπάθεια από ομάδα αναισθησιολόγων, καρδιολόγων και εντατικολόγων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εκρίθη αναγκαία η μεταφορά του νηπίου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες της καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης.

Οι προσπάθειες αυτές φάνηκε προσωρινά ότι απέδωσαν διότι η ασθενής βελτιώθηκε με αποκατάσταση καλής αρτηριακής πίεσης και οξυγόνωσης του αίματος. Δυστυχώς η βελτίωση ήταν παροδική και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα 03:30 της 29η /12) παρουσίασε αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης και ακολούθως βραδυκαρδία-ασυστολία.

Έγινε άμεση έναρξη της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για περίπου δύο ώρες αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.

Η νεκροψία-νεκροτομή η οποία ολοκληρώθηκε στις 21:15 σήμερα (2/12/2015) δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αιτία θανάτου, χωρίς τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες έχουν παραγγελθεί.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διερευνήσει εις βάθος το τραγικό αυτό συμβάν και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου».

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News