default-image

Εκστρατεία ανατροπής της σύμβασης για τα 14 αεροδρόμια

Οικονομία
Εκστρατεία ανατροπής της σύμβασης για τα 14 αεροδρόμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκστρατεία ανατροπής της σύμβασης για το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας ξεκινά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Νότης Μαριάς, ο οποίος χαρακτήρισε τη σύμβαση της παραχώρησης των αεροδρομίων στη γερμανική Fraport ως «λεόντειο συμφωνία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel της Κέρκυρας στις 24 Δεκεμβρίου, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής εξήγγειλε εκστρατεία ανατροπής της σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως «η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί αν αποδείξουμε δύο πράγματα: ότι υπάρχει μονοπώλιο που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και ότι υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις που καρπώνεται ο αγοραστής».

Ο κ. Μαριάς αποσαφήνισε ότι ήδη ετοιμάζει έναν «πλούσιο» φάκελο για το «βίο και την πολιτεία» της Fraport και τις προσπάθειές της να διαμορφώσει μονοπωλιακές συνθήκες, τον οποίο θα καταθέσει άμεσα στην Ευρωβουλή.

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Νότης Μαριάς, εξηγώντας ότι υπάρχουν κανόνες στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραβιάστηκαν κατάφωρα και σκοπεύει απλώς να ζητήσει να εφαρμοστούν κατά γράμμα στην περίπτωση της Fraport.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «αίφνης, μετά από 4 μήνες αναμονής», ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν Πιέρ Μοσχοβισί μόλις στις 22/12 απάντησε στην ερώτησή του και «πέταξε το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση για το αν υπάρχουν παραλείψεις και ζήτημα που χρήζει παρέμβασης από πλευράς της Κομισιόν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη του Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό της Κέρκυρας:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News