Ειδήσεις

Φόροι 2 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν σε 3 ημέρες

Τριήμερο - «φωτιά» τόσο για τις τσέπες των φορολογούμενων όσο και για τα κρατικά ταμεία που προσδοκούν, έως την Πέμπτη, τελευταία μέρα του χρόνου να αποταμιεύσουν σχεδόν 2 δισ. ευρώ!

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία για την εξόφληση μιας σειράς υποχρεώσεων από τους φορολογούμενους με τον λογαριασμό να φτάνει τα 2 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, έως και την Πέμπτη πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, με τα έσοδα που αναμένει το δημόσιο να ανέρχονται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Την ίδια μέρα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, από την οποία υπολογίζεται εισπραχθούν 600 εκατ. ευρώ, αλά και η δεύτερη δόση της αυξημένης προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια μέρα λήγουν επίσης οι προθεσμίες για την καταβολή των δόσεων για όσους έχουν κάνει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Υπενθυμίζεται ότι, παρατείνεται κατά ένα μήνα, έως τις 31 Ιανουαρίου, η δυνατότητα διακοπής των εργασιών για ελεύθερους επαγγελματίες με ανενεργό μπλοκάκι ή επιχειρήσεις, γλιτώνοντας μάλιστα σημαντικά ποσά, καθώς ως ημερομηνία παύσης θα δηλώνεται η πραγματική ημερομηνία που διέκοψαν τις εργασίες τους.

Σχόλια