Ειδήσεις

Σε μειώσεις των τελών για το 2016 προχωρά η ΔΕΥΑΧ

Σε μειώσεις των τελών ύδρευσης για το 2016 που αφορούν σχεδόν το σύνολο των καταναλωτών, προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων.

Την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Αντώνης Σχετάκης, επισημαίνοντας ότι «οι μειώσεις αποτελούν ένα γενναίο βήμα προς την κατεύθυνση ανακούφισης των καταναλωτών».

Οι μειώσεις όπως τις παρουσίασε ο κ. Σχετάκης αφορούν την αξία του νερού ύδρευσης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του "Καλλικρατικού" Δήμου, την αξία του νερού άρδευσης στο δημοτικό διαμέρισμα "Ελευθερίου Βενιζέλου", καθώς και τα τέλη σύνδεσης για την άρδευση.

Στα ίδια επίπεδα με το 2015 θα είναι τα πάγια τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τα μειωμένα τέλη που καταβάλουν πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και για τη θέσπιση του κοινωνικού τιμολογίου για το οποίο θα γίνει προσπάθεια επέκτασής του σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους, που τοποθετήθηκαν κατά τη συνεδρίαση, ζήτησαν να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στα τέλη που καταβάλουν σχολεία και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης παρά το γεγονός ότι αυτά μειώνονται κατά 40%.

Η πρόταση του κ. Σχετάκη έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια