default-image

Ταξιδιωτικός προορισμός η Σητεία λόγω νέου αεροσταθμού

Κρήτη
Ταξιδιωτικός προορισμός η Σητεία λόγω νέου αεροσταθμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα ένα χρόνια μετά την πρώτη δοκιμαστική πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, το δημοτικό αεροδρόμιο Σητείας ολοκληρώνεται επί της ουσίας, με τη λειτουργία του νέου αεροσταθμού.

Το κτίριο, με ωφέλιμο εμβαδόν 7.500 τετραγωνικά μέτρα και υπόγειους χώρους 2.000 τετραγωνικά μέτρα, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του αεροδρομίου κάνοντας ασφαλέστερη και ταυτόχρονα καλύτερη την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Χαρακτηρίζεται έργο πνοής και όχι άδικα, καθώς θα εξυπηρετήσει όλο το νομό Λασιθίου για τα επόμενα τριάντα χρόνια και την ίδια στιγμή βάζει στους ταξιδιωτικούς χάρτες τόσο τη Σητεία όσο και ολόκληρη την ανατολική Κρήτη.

Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία και Αγγλία ήδη στέλνουν θετικά μηνύματα.

Για την ιστορία, η κατασκευή του νέου αεροσταθμού ξεκίνησε το 2006, το έργο επαναδημοπρατήθηκε το 2011 και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιανουαρίου παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_8kws5x9j/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News